דימום בתחילת ההריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

26/09/2015 | 10:29 | מאת: גל

ד"ר פיינר שלום, אני בתחילת ההריון (כנראה בשבוע החמישי) עם דימום חום שהחל לפני שלושה ימים ועדיין לא פוסק. הדימום אינו חזק (הוא החל בכתם בינוני וכרגע כתם או שני כתמים בודדים קטנים )ולעיתים יש לי כאבים בבטן התחתונה כמו כאבי מחזור (הכאבים אינם חזקים ומגיעים למספר שעות וחולפים ולעיתים אין כאבים בכלל) ניגשתי למיון נשים והרופאה ראתה שק הריון קטן ולא מצאה משהו מיוחד אך יחד עם זאת כתבה בסיכום שההריון צעיר ושטיבו אינו ידו. הדימום ממשיך וזהו היום השלישי אך מעט ועם הפרשות שקופות . האם יש סיבה לדאגה?? שכחתי לציין שזהו הריון ראשון ואני בת 41. נכנסתי להיריון ללא טיפולים. אני חוששת שמא אני לקראת הפלה. האם הדימום , ההפרשות השקופות , משך זמן הדימום וכאבי הבטן התחתונה מדי פעם מראים על משהו לא תקין? האם עליי להרבות במנוחה? לפנות שוב לרופאה? אודה לתשובתך

גל שלום, דימום בהריון אינו תקין. לעיתים בתחילת הריון מופיע דימום ובהמשך נפסק וההריון מתפתח כהריון תקין לכל דבר, אך מראש כאשר יש דימום אנו מכנים את המצב 'הפלה מאיימת' כיוון שהסיכוי להפלה גבוה יותר. במידה שהדימום קל מומלץ לחזור על בדיקת האולטרהסאונד כעבור שבוע. אם לא יתווספו פרטים נוספים (שק חלמון, הד עובר, דופק) ככל הנראה שמדובר בהריון שאינו תקין. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן