הסתיידות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/09/2015 | 21:43 | מאת: עדי

שלום ד"ר, בת 24,ללא הריונות. מזה חודשיים סובלת מתכיפות נוראית למתן שתן.במסגרת מיון עשו לי CT בטן אגן ובדף תוצאות הבדיקה היה כתוב שנמצאה אבן זעירה בגביע העליון של הכליה,ושלפוחית ללא ממצא.האורולוגים אמרו לי שזו לא הסיבה לתכיפות ולרגישות בבטן תחתונה וכל אזור איבר המין. לאחר שהמשכתי את הבירור אצל רופאים אורולוגים שראו את דיסק הCT,שניים אמרו שיש הסתיידות קטנה באגן משמאל ,ככל הנראה לא במערכת השתן. האם לדעתך,כאורוגניקולוג ההסתיידות הקטנה שתוארה יכולה להיות גורם לתחושת לחץ תמידית למתן שתן שמתעצמת בהליכה או שיעול ולרגישות רבה למגע בכל האזור של איבר המין?

עדי שלום, על פניו נשמע שאין קשר בין ממצאי ה-CT ובין התכיפות במתן השתן והרגישות שאת חווה באזור. כמובן תלוי מה עומד מאחורי אותה הסתיידות אך אם לא מדובר באבן בדרכי השתן התחתונות (שלפוחית, שופכה) קשה לי לחשוב על ממצא שייראה כהסתיידות בבדיקת דימות ויגרום לתסמינים שאת מתארת. בהחלט מומלץ להשלים הערכה אורוגניקולוגית על מנת לברר ליקויים אפשריים במבנה ובתפקוד של שתי המערכות (מערכת הרבייה ומערכת השתן התחתונה) ובממשק ביניהן ולשקול טיפול מתאים. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן