חודש אחרי נתוח עי הצמדת רשתות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

19/09/2015 | 11:17 | מאת: זהבה

מבקשת לדעת מתי אוכל להשתתף בשעורי ספורט במיים. התעמלות ארובית במים ברור לי בלי הקפיצות אלא רק התנועות.או פילטיס בצורה מאד קלה ואם בכלל. בנוסף מתי ניתן לקיים יחסים. בביקורת שהיתה לי נאמר שהתפרים טרם נמסו כולם. האם רופא נשים שלא ביצע את הנתוח יוכל לעדכן אותי. תודה

זהבה שלום, ככלל מקובל שלאחר ששה עד שמונה שבועות ניתן לשוב לפעילות מלאה כולל פעילות במים ויחסי מין. בתקופה זו מרבית התפרים כבר נמסו והצלקות הניתוחיות החלימו. כאשה שסבלה מצניחת אברי האגן כמובן שמומלץ גם בעתיד להימנע מהפעלה אינטנסיבית של שרירי דופן הבטן (נשיאת משאות כבדים במיוחד, דחיקת משקולות וכו') במטרה לא להעלות יתר על המידה את הלחץ התוך-בטני ובכך לגרום לעומס לאורך זמן על אזור רצפת האגן. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן