מדידת טונוס שרירים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

19/09/2015 | 11:23 | מאת: לי

שלום, האם יש מכשיר שמודד באופן מדויק את טונוס השריררים ברצפת האגן?

שלום לי, קיימים מכשירים המשמשים למדידת טונוס השרירים אך מכשירים כאלה נמצאים בעיקר בשימוש במעבדות מחקר ופחות בשימוש קליני. ניתן ללמוד בעקיפין על טונוס השרירים ע"י שימוש במערכת ביופידבק המצויידת בחיישן לחץ המוחדר לנרתיק ורגיש לשינויים בלחץ הפועל עליו. כאשר הלחץ עולה ניתן לקבל חיווי ויזואלי על כך. בברכה, שר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן