יש קשר?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/09/2015 | 15:46 | מאת: שואלת

האם שרירי בטן תפוסים/מכווצים עלולים לגרום לתחושת לחץ ולתכיפות במתן שתן ?

שלום, על פי רוב אין קשר בין כיווץ שרירים בדופן הבטן (לדוגמא לאחר פעילות ספורטיבית) לבין תכיפות במתן השתן. עם זאת יכולות להיות סיבות שונות לתכיפות החל בדלקת בדרכי השתן, דרך תסמונת השלפוחית הרגיזה וכלה באבנים בדרכי השתן כך שבמידה שהתסמינים נמשכים מומלץ לפנות לרופא ולבצע ברור. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

18/09/2015 | 22:24 | מאת: שואלת

תודה על התשובה.הכוונה היא לשרירי בטן שמכווצים באופן קבוע,לא לאחר פעילות ספורטיבית...

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן