ציסטה בשחלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

11/09/2015 | 15:23 | מאת: שנאל

היי שלום, הנני בת 25 נוטלת גלולות יאז באופן קבוע, מתחילת החפיסה הנוכחית ועד לגלולה מספר 5 היו לי יציאות מימיות ולדעתי ייתכן כי הגלולה לא נספגה. לקראת סיומה של החפיסה הנ"ל, לקראת המחזור הלכתי להיבדק אצל רופא נשים באמצעות אולטראסנד מהבדיקה עולה כי נמצאה אצלי ציסטה בשחלה, בצורה עגולה, עם דופן מוגר, ללא מחיצות ונוזל.. אני מודאגת.. האם זה מסוכן סוג הציסטה הנ"ל.. לדעת הרופא זה ציסטה המאפיינת ביוץ.. ובסיכום ביקור נרשם שהכל תקין ועליי לחזור רק לביקורת.. מה דעתך?

שלום לך, ציסטה שחלתית עגולה, מוגדרת, ללא מחיצות נקראת בשפתנו 'ציסטה פשוטה' ובד"כ אינה מדאיגה ומצריכה מעקב בלבד. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן