לחוצה מאוד

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/08/2015 | 10:17 | מאת: אירה

שלום רב, אני בת 32 אחרי שני קיסריים. האחרון לפני שנה וחצי. ברקע שחלות פוליציסטיות ומחזור לא סדיר. אחרי הקיסרי האחרון המחזור היה די מסודר פעם בחודש ולא יותר מ3 ימים. החודש קיבלתי מחזור לפני הזמן. 3 ימים ראשונים הכל היה רגיל אבל ביום הרביעי התחילו כאבי בטן וגב תחתון והתחילו הפרשוץ דמיות בכל פעם שאני נכסת לשירותים המלווים בכאבי בטן תחתונה. ישר ניגשתי לרופא. אולטראסאונד תקין. בדיקוץ דם תקינות המוגלובין 14. הרופא אמר שהכל תקין ושאני גם נמצאת בביוץ ( למרות המחזור?). לקח בדיקת פאפ. אחרי יומיים שזה המשיך ניגשתי לרופא אחר. ושוב האולטראסאונד תקין, חוץ משחלות פוליציסטיות. נתן לי רשימה של בדיקות הורמונליות ואמר לחכות לתשובות של פאפ. גם אמר שכנראה מדובר בשינוי הורמונלי כי יש לי גם שעירות מוגברת בכל הגוף. נכון להיום לאחר שנגמר. המחזור המאסיבי, אני כבר 4 ימים עם כאבי בטן ופליטות של ריר דמי בכל כניסה לשירותים. קראתי באינטרנט שזה יכול להיות סימן לגידול ברחם. אני מאוד לחוצה ולא מפסיקה לבכות. אשמח לשמוע את דעתך. האם פעמיים אולטראסאונד תקין יכול להרגיע או שזה לא אומר שום דבר? האם יכול להיות שמדובר בשינוי הורמונלי כסיבה להפרשות וכאבי בטן? תודה רבה

אירה שלום, הסיכוי לסרטן רירית הרחם בגיל 32 הינו נמוך מאד. בדיקת אולטרהסאונד גינקולוגי תקינה במידה רבה מרגיעה ומפחיתה עוד יותר את החשש. יתכנו סיבות שונות לדימום שאת מתארת. במידה שיימשך עוד תקופה ניתן לבצע דיגום (ביופסיה) במרפאה ואם גם התשובה ההסטולוגית תהיה תקינה ניתן להסיר את החשש. בברכה, דר' בני פייינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן