תוצאות אולטרסאונד רצפת אגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

02/08/2015 | 22:58 | מאת: אני

שלום, שנה וחצי לאחר לידה טראומטית להלן תוצאות אולטרסאונד רצפת האגן שלי. מה המשמעות של Eas חסר? מה משמעות שאר הממצאים? שארית שתן 2 מ"ל דטרוסור 7.9 ממ שלפוחית BND מינוס 2 מ"מ עם RVA שמורה ורוטציה של 34 מעלות רחם מינוס 13 ממ רקטום מינוס 18 מ"מ עם רקטוצלה קטן בעומק 10 ממ לבטור Complete bilateral avulsion defect moderate ballooning ספינקטר אנאלי מדדי אורך Eas חסר Ias 36 ממ זווית אנורקטלית 118 מעלות מדדי רוחב ישנו חסר של Eas לחלוטין בשעות 10-14 של 141 מעלות בשעון Ias ורירית שמורים מדדים בשעה 12 Eas חסר Ias 2.3 ממ טרנסברסלי 3.6 מ"מ פרינאום דק מאוד

בוקר טוב, מרבית הפרטים שמופיעים בדו"ח (דר' ורד אייזנברג, מזהים למרחוק) הינם מדידות טכניות שונות שבוצעו וקצרה היריעה על גבי הפורום מלהסביר כל אחת מהמדידות בהבט הטכני, וגם אין צורך בכך. לשאלתך EAS=External anal sphincter כלומר טבעת השריר החיצונית של סוגר פי הטבעת. אבל משתקפים ממנו מס' דברים מהותיים: 1. פגם נרחב בשלמות הסוגר החיצוני של פי הטבעת (תחשבי על עיגול שכל החלק הקדמי שלו בין שעה 10 ל-14 חסר) 2. Complete bilateral avulsion defect moderate ballooning - הינתקות של שרירי רצפת האגן מעצמות האגן בחלק הקדמי משני הצדדים - תופעה העלולה להשפיע על התמיכה באברי האגן כיום ובעתיד, על המפתח הנרתיקי וכו'. מציע לך לבוא לפגישה במרפאה על מנת להעריך את הקורלציה בין ממצאי האולטרהסאונד לבין המצב הקליני ולתכנן קצת לעתיד כיוון שבחלק מהממצאים יש בהחלט פוטנציאל להתבטא בדמות בעיות הן בשליטה בסוגרים והן בתמיכה באברי האגן ובהבט הקליני של הדברים אשמח לעזור. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן