אחוז המקרים של פגיעה בנשים בגיל הפריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

02/08/2015 | 17:59 | מאת: אריאל

שלום רב, רציתי לדעת כמה באמת נפוצות הסוגיות הנידונות באתר, הכוונה לפגיעות בכלל אך בעיקר למקרים המצריכים טיפול כלשהו ולא רק תירגול השרירים. ובנוסף כמה נשים סובלות כבר בגיל הפיריון? תודה רבה

אריאל שלום, מדובר בבעיות נפוצות ומחקרים אפידמיולוגיים שונים נוקבים במספרים שונים. הנתונים המוכרים מדברים על כשליש מהנשים אשר תסבולנה בשלב כלשהו בחייהן מדליפת שתן, בכ-40% מהנשים שילדו לידות נרתיקיות ניתן לזהות בבדיקה דרגה כלשהי של צניחת אברי האגן (לא בהכרח סימפטומטית) וכ-11% מאוכלוסיית הנשים בארה"ב שיעברו במהלך חייהן ניתוח עקב אחת מהבעיות הנ"ל. תוסיף לכך את הנשים הסובלות מאי שליטה בצואה או גזים ואת אלה הלוקות בתסמונת השלפוחית הכאובה, דלקות חוזרות בדרכי השתן, כאבי אגן כרוניים ותקבל שיעור מאד גבוה של בעיות הקשורות ברצפת האגן בקרב נשים. בגילאי הפריון מדובר ככל הנראה בשיעור נמוך יותר אך כלל אינו מבוטל. אחת הבעיות הינה שיש פחות מידע מהימן בספרות המדעית לגבי שכיחות התופעות בנשים צעירות אך כמי שעוסק בתחום אני בהחלט רואה מספר לא מבוטל של מטופלות צעירות (30+), בד"כ לאחר לידה או שתיים, אשר פונות עקב צניחה או בעיית שליטה בסוגרים. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן