קרע דרגה 3 b

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

21/07/2015 | 18:34 | מאת: שולה

יש לי קרע דרגה 3 b האם כדאי ללדת לידה רגילה ואם לא אז האם ניתן ללדת אחר כך ילדים בלידה רגילה וכן מה הסיכוי הצלחה של הניתוח? תודה שולה

שולה שלום, ראשית צריך לדעת מה בדיוק נעשה בניתוח וכיצד תוקן הסוגר. שנית על מנת לקבוע המלצה לגבי הלידות הבאות יש צורך שתעברי הערכה רפואית הכוללת בדיקת רופא ובדיקות עזר שבעזרתן ניתן לקבוע מה מידת ההצלחה בשימור המבנה של שרירי סוגר פי הטבעת ומה מידת תפקודו. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

23/07/2015 | 15:11 | מאת: שולה

הסוגר הפנימי תוקן במלואו אך הסוגר החיצוני רובו תוקן אך נשאר קרע שעל פי האולטרסאונד קבעו זה דרגה 3 b.בנוסף האם ניתן לאחות את הקרע ?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן