צניחת אגן לפני הריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

17/07/2015 | 12:33 | מאת: מיכל

שלום רב אני בת 32 ללא ילדים. אובחנתי לאחר אולטראסאונד רקטאלי/וגינלי כסובלת מצניחת איברי האגן במאמץ, עם חשד לאנטרוצלה. הרופא המליץ על ביצוע בדיקת דפקוגרפיה. התורים הקרובים לדפקוגרפיה הם לעוד חצי שנה. בן זוגי ואני מתכננים להכנס להריון, ואין אנו רוצים לחכות כל כך הרבה זמן. האם ניתן להכנס להריון ולדחות את הבירור לאחריו? תודה רבה מראש על תשובה.

מיכל שלום, האבחנה של צניחת אברי האגן היא בראש ובראשונה קלינית. אולטרהסאונד ודפקוגרפיה הינן בדיקות עזר אשר יכולות לשפוך עוד אור על המנגנון הגורם לבעייה ועל השלכותיה על המערכות הסמוכות, אבל קודם לכן חשוב להבין מהם התסמינים אותם את חווה ומה הממצאים בבדיקה הקלינית. אין מניעה להרות גם אם קיימת צניחה אבל לעיתים יש לשקול מה אופן הלידה המועדף בהתאם למצבך, לאבחנה ולדרגת החומרה. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן