התייעצות לקראת ניתוח כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

12/07/2015 | 01:03 | מאת: שירה

שלום, אני בת 46 אחרי שתי לידות, בגלל מיומה בגודל מעל ל 11 ס"מ ורחם בגודל של 22 שבועות - אני מועמדת לניתוח לכריתת רחם. שאלתי היא האם יש חשיבות לבקש מהרופא לא להוציא את צוואר הרחם על מנת להקטין את הסיכון לצניחת אברים. האם יש מחקרים בנושא שמראים השפעה של ניתוח הוצאת רחם עם או בלי צוואר הרחם- על צניחת איברים? האם נהוג להשאיר את הרצועות רפויות בחלל הבטן לאחר ניתוח- והאם יש לזה חשיבות מבחינת צניחת איברים? יש לציין שמזה כמה חודשים אני סובלת מבריחת שתן בעת שיעול, ואחרי שאני מסיימת להטיל שתן וקמה- בורחת כמות נוספת בכלל בלי שליטה. האם תופעת בריחת שתן כזו יכולה להעלם מעצמה בעקבות הניתוח? יש לציין שהגניקולוגים לא היו תמימי דעים באשר קיומה של צניחת נרתיק מאוד קלה. האם יש לבצע בדיקות נוספות להערכת מצב השלפוחית, האגן? האם בדיקות כאלו או פגישה עם מומחה לרצפת אגן יכול לשנות את המהלך הניתוחי? כגון תפירת כיפת הנרתיק או התוויות אחרות למנתח? האם יש תרגילים שמומלצים לאחר ניתוח כריתת רחם שיכולים לעזור בשיקום רצפת האגן? תודה על מענה מהיר- כי הניתוח בעוד מספר ימים. שירה

שירה שלום, כפי שנאמר... "ויפה שעה אחת קודם". לא אוכל כרגע לכתוב תשובה מפורטת, אשתדל להשלים בהמשך. אבל לאור הזמן הדוחק - בהחלט כדאי שתיבדקי ע"י מומחה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן לפני הניתוח כל עוד אפשר לשנות את התכנית ולשלב במידת הצורך גם מרכיב לטיפול בבעיית השליטה בשתן. את שואלת שאלות של טעם ובהחלט מגיעות לך תשובות. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן