למה חודש אחרי ניתוח חזרה צניחת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/07/2015 | 23:39 | מאת: מצב אחרי ניתוח

שלום לפני חודש עברתי ניתוח לתיקון צניחת רחם קיר אחורי עם רשת.אחר שבועים הרגשתי שיש לי צניחת נרתיק ו אחרי חודש שחזרה לי גם צניחת רחם. יכול להיות דבר כזה? למה כל כך מהר?עוד לא היתי בביקור של רופא היא אומרה לבוא בעוד שבועים .אבל אני יודעת שניתוח לא הצליח, אפילו שמנתח היה פרופסור מצרפת שבא ללמד את המומחים בארץ

שלום לך, נשמע בהחלט מתסכל אבל בוודאי שזה לא המצב השכיח. מרבית הניתוחים לתיקון צניחה, כאשר מבוצעים בטכניקה נכונה ובידיים אמונות מצליחים. עם זאת לעיתים רחוקות הניתוח עלול להיכשל מסיבות שונות שחלקן עלולות להיות קשורות בטכניקה הניתוחית, בכשל החומרים שבהם נעשה שימוש ואף בתכונות של הרקמה עצמה. חשוב לזכור שבשונה מניתוח לכריתת רחם או שחלות לדוגמא, שם האיבר שמוצא לא יגדל מחדש, במקרה כשלך האתגר גדול יותר כיוון שמטרת הניתוח לפצות על כשל הרקמה בתמיכה באברי האגן. מכאן השם 'ניתוח לשיקום רצפת האגן'. מבחינה פרקטית בהחלט יש מה לעשות. ניתן לשקול טיפול כירורגי נוסף בטכניקה שונה (יתכן שיש מקום לשקול כריתת רחם נרתיקית או לפרוסקופית (דרך נקבים זעירים בדופן הבטן) יחד עם קיבוע כיפת הנרתיק (האזור הפנימי ביותר בנרתיק בו נמצא כעת צוואר הרחם) למבנה יציב באגן אבל ראשית יש לבצע הערכה ובדיקה על מנת להתרשם מהמצב כעת. את מוזמנת להיכנס לאתר www.pelvicsurgery.co.il ולהתרשם מפתרונות לטיפול בצניחה בגישות השונות. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

12/07/2015 | 22:35 | מאת: אלה

תודה רבה על התשובה..ממש זה דבר מוזר שניתוח נכשל..אני בת 47.לפני ניתוח היה לי צניחת רחם(צבר הרחם בולת בחוץ)לא היו לי כאבים,ללא בעיות עם בריכת שתן,לא בעיות מירקטום.רק חצי שנה דימומים קבועים כלים.ולמה עשו לי רק תיקון אחורי עם רשת? יש שיטה כזאת זה מספיק? וכמו שכתבתי צניחה חזרה הצבר עוד פעם בולת...כריתת הרחם אני לא רוצה לעשות כי לא בתוחה ש אחר כך לא יהיה צניחת נרתיק.יש לי גם צניחת קידמת אולי ביגלל זה חזרה הצניחה?כי לא עשו לי תיקון קידמי? ו עם כבר חזרה צניחה למה אני צריכה את הרשת ביפנים?מה חוא מחזיק? רק שיכול לעשות סיבוכים....יש לי תור למנתחת בעוד שבוע,אני גם אשאל אתה אבל רוצה לשמוע עוד חוות דעת שלך.תודה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן