קרע דרגה 4

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/07/2015 | 21:44 | מאת: גבי

שלום רב. ילדתי את בני לפני כשנה. הלידה הסתיימה עם קרע דרגה 4 לאחר לידת ואקום. מיד בתום הלידה הובהלתי לחדר ניתוח לתיקון הקרע ושחזור הרקטום. כעבור 3 חודשים התגחה כי הניתוח כשל. התחילו להיות לי גזים מהנרתיק ללא שליטה וגם הפרדות צואתיות. לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח נוסף לתיקון הפיסטולה רקטוואגינאלית שנוצרה לי. לפני כשבוע נוצר זיהום שפשוט הרס את הניתוח. כל התופעות הנל חזרו שוב. אני מיואשת... פעמיים ללא הצלחה. האם יש דרך לפתור זאת? האם אאלץ להישאר ככה.... החיים שלי התהפכו על פיהם... אשמח לעזרה גבי

גבי שלום, ראשית צר לי לקרוא על מידת הסבל שאת חווה בעקבות ארוע שאמור להיות אחד משיאי האושר בחיים. שנית, בוודאי שאין סיבה להתייאש או להשלים עם המצב הנוכחי כפי שאת מתארת. אם הבנתי נכון מדובר הן בקרע של הסוגר (דרגה 4) שתוקן אך התיקון לא צלח ועקב כך קיים איבוד גזים ו/או צואה דרך פי הטבעת, והן בנצור (פיסטולה) שנוצר בעקבות זאת אשר גורם לבריחת גזים והפרשה צואתית מבעד לדופן הנרתיק. אם זה המצב יש לבצע הערכה מלאה של האזור כולל בדיקה קלינית במרפאה ובהמשך לכך יתכן שגם בדיקות עזר רלוונטיות (דימות, מנומטריה וכו'). מבחינת הפתרונות צריך לשקול בהתאם להערכת המצב האם לבצע נסיון נוסף לתיקון הסוגר והפיסטולה במצב הקיים או לנתק באופן זמני את המעי ולהפנותו אל פתח בדופן הבטן (סטומה) למשך מס' חודשים אשר במהלכם יבוצע התיקון המלא של הסוגר בתנאים יותר טובים מבחינת יכולת ההחלמה של הרקמות. כמובן שרק לאחר בדיקה מלאה ניתן יהיה להעריך מהי הדרך המועדפת וכמובן שבמידה שהדבר אפשרי יש להשתדל ולהימנע מהאפשרות השנייה על אף שמדובר בפרק זמן מוגבל. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן