שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

08/07/2015 | 16:25 | מאת: אלה

שלום, האם טונוס גבוה ברצפת האגן/שרירים מכווצים ברצפת האגן יכולים לגרום לדליפה של מעט שתן לאחר סיום ההשתנה ופעמים בודדות לאחר התעטשות אצל בחורה בת 24 ללא הריונות ולידות?

אלה שלום, טונוס מוגבר של שרירי רצפת האגן מתבטא בד"כ בכאב אגני / נרתיקי כרוני ולעיתים גם בקושי במתן שתן או בצאייה. פחות שכיח שיגרום לדליפת שתן לאחר סיום השתנה או בהתעטשות. הייתי חושב על סיבות אחרות בסבירות גבוהה יותר. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן