שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

03/07/2015 | 01:19 | מאת: שירי

שלום ד"ר, אני בת 22 וכשיש לי צורך למתן שתן ואני מתאפקת (מכווצת את שרירי הנרתיק/רצפת האגן)מופיעה לי צמרמורת/רעד הבכל הגוף? האם זה תקין? זו תופעה מוכרת? למה זה קורה?

שלום שירי, התופעה קרוייה דחיפות במתן השתן ומבטאת בד"כ התכווצות בלתי רצונית של השריר אשר עוטף את שלפוחית השתן. כאשר מתרחשת התכווצות כזו ואת לא ערוכה לרוקן את השלפוחית בו ברגע הדבר עלול לגרום לתסמינים ולתופעות שונות כולל אלה שאת מתארת. זאת בהנחה שאין דלקת בדרכי השתן (ניתן לבדוק ע"י תרבית שתן פשוטה). הצעתי לך היא להיבדק ע"י אורוגינקולוג כדי להמליץ לך על מנת לוודא את הסיבה ולהציע טיפול. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן