אבחון IC

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

26/06/2015 | 18:43 | מאת: אלה

שלום ד"ר, האם IC חייבת להיות מאובחנת ע"י ציסטוסקופיה בהרדמה?ציסטוסקופיה רגילה לא מספיקה?

27/06/2015 | 13:27 | מאת: אלה

האם IC מאופיינת בשארית שתן גדולה מהנורמל?

אלה שלום, כדי לאבחן IC עדיף שהציסטוסקופיה תעשה בהרדמה קצרה כיוון שרק כך ניתן לאמוד את קיבלות השלפוחית המירבית, למלא את השלפוחית לנפח מכסימאלי ולזהות את הסימנים האופייניים (גלומרולציות, כיבים וכו') וכן במידת הצורך ליטול ביופסיה מדופן השלפוחית. ולשאלתך השנייה, שארית שתן גדולה דוקא אינה אופיינית ל-IC. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן