הכתמות צואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

20/06/2015 | 12:52 | מאת: גילה

אני בת 60 ולאחרונה סובלת מבריחת צואה. הדבר קורה כאשר אני לפני מתן צואה ואז כנראה הצואה מגיעה לפי הטבעת ומכתימה את התחתונים. זה קורה גם בזמן יציאת גזים שלפעמים מתלווה לזה יציאה של שלשול למרות שאחר כך אין לי שלשול. מה זה אומר ומה עליי לעשות? מה לא בסדר שם?

גילה שלום, הכתמה צואתית יכולה לנבוע בעקבות מחלה הקשורה במעי עצמו (לדוגמא מחלות מעי דלקתיות כדוגמת קרוהן), הפרעה בבקרה העצבית על סוגר פי הטבעת או בעייה בשלמות שריר הסוגר (לדוגמא בעקבות טראומה בלידה שבאה לידי ביטוי רק שנים מאוחר יותר). מומלץ לבצע ייעוץ גסטרואנטרולוגי וכן פרוקטולוג או אורוגינקולוג במטרה הן לשלול מחלה ראשונית במעי והן לברר את שלמות הסוגר ותפקודו. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

22/06/2015 | 23:35 | מאת: גילה

תודה רבה על תשובתך. אינני סובלת ממחלות מעי דלקתיות. היות והיתה לי צניחה של השלפוחית וקירות הנרתיק עברתי ניתוח לפני ארבע שנים ואני מרוצה ממנו. האבחנה שלך לגבי טראומה בלידה נראית לי הכי מתקבלת על הדעת. מה הן אפשרויות הטיפול במקרה כזה? נורא חוששת שהמצב יחמיר עם הזמן וזה מה שקרה לי עם השלפוחית. פיסיותרפיה עוזרת?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן