דחוף!!!! תיקון קיר נרתיק אחורי - קולפורפיה אחורית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

21/06/2015 | 10:27 | מאת: r

בשבוע הקרוב אני עומדת לעבור ניתוח תיקון קיר נרתיק אחורי. מקריאה באינטרנט הבנתי שאחוזי ההצלחה לא גבוהים במיוחד אך במידה וישתמשו בשתלים שיעזרו לתקן ולשקם הסיכויים לשיקום טובים בהרבה. לצערי אין לי מושג מה חשוב לבדוק ולוודא מול הרופא המנתח. אשמח לקבל אינפורמציה בנושא ומה הדגשים שעלי לדבר עם הרופא המנתח. תודה.

שלום, דוקא כשמדובר בדופן הנרתיק האחורי לא הוכח כל יתרון בשימוש בשתל (רשת) וניתן להשיג תוצאה מצויינת בתיקון קונבנציונאלי (הידוק רקמת החיבור בתפרים / 'קולפורפיה'). חשוב לברר מה נסיונו/ה של המנתח/ת בשיטות השונות ומהם השיקולים שלפיהם המליץ/צה לך על שיטה אחת או אחרת. ככלל על הרופא/ה להציע לך דרכים שונות לפתרון הבעייה וההחלטה הסופית באיזו טכניקה לבחור אמורה להתקבל יחדיו כלומר בדיון בינך לבינו/ה תוך ידיעת היתרונות והחסרונות בכל אחת מהשיטות. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן