כירורגיה, פרקטולוגיה או גניקולוגיה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/06/2015 | 11:32 | מאת: בת 28

שלום רב, שאלה בבקשה. אני חולת קרוהן (בת 28) לאחר ניתוח של כריתת מעי דק וצקום לפני כשנה. (ברגיעה כרגע) ללא לידות, בתולה, מעולם לא הייתי אצל גניקולוג\ית. אני מטופלת כרגע אצל כירורג פרקטולוג. היום ביצעתי בדיקת TRUS דינאמית ונמצא שיש לי פיסטולה רקטו-וגנילית ורקטולציה דרגה 2 (יש קרע בסוגר פנימי, והפרופ' הסביר לי שבעקבות כך הקיר של הנרתיק לוחץ על הרקטום ונוצר כיס שלא מתרוקן כהלכה). הכירורג הפנה אותי גם לגניקולוג לפני שאחזור אליו והשאלה, אם בעקבות הבדיקה של היום צריך לפנות לגניקולוג רגיל או לכירורג גניקולוג? (אני מבולבלת לאיזה תחום אחריות זה שייך) תודה מראש :)

שלום, מומלץ לפנות לאורוגינקולוג (תחום ספיציפי בגינקולוגיה העוסק בבעיות של אזור רצפת האגן ובניתוחים באזור זה). בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן