שאלה לד"ר

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

15/06/2015 | 18:40 | מאת: עדי

בת 26,ללא הריונות.סובלת מזה כשנה מתחושת צורך תמידי חזק ביותר למתן שתן כל שעות היום ומרגישות למגע אפילו הקל ביותר בבטן תחתונה ובאיבר המין .עשיתי בדיקות מעבדה רבות, CT בטן אגן,ציסטוסקופיה שיצאו תקינות (למעט ציסטה בשחלה -3 ס"מ).בבדיקת זרימת שתן יצאה זרימה מקוטעת ושארית שתן גדולה מהנורמל,אך במספר בדיקות אולטראסאונד נוספות הכל תקין ואין שארית שתן. עברתי מספר טיפולי פיזיותרפיה בשיטה ידנית אך אין כל כך הטבה. הגיניקולוגית אבחנה בבדיקה ידנית שיש לחץ על רצפת האגן וגם הפיזיותרפיסטית אבחנה שרירים מכווצים בבטן באגן ובגב התחתון. בבדיקות MRI עמוד שדרה צווארי נמצא יישור הלורדוזיס וב MRI עמוד שדרה גבי נמצא סקוליוזיס. בשתי הבדיקות נכתב כי אין רואים לחץ על החוט או הפרעה למרקמו. אין רואים בקעים דיסקליים או שינויים דיסקוגניים משמעותיים.אין רואים הפרעה למרקם הגרמי. האם יכול להיות שהסקוליוזיס בגב ויישור הלורדוזיס בצוואר גורמים לתחושת הלחץ האדירה בשלפוחית ? MRI עמוד שדרה מותני וMRI אגן תקינים.

15/06/2015 | 18:42 | מאת: עדי

יש לציין שלא ידעתי שיש לי סקוליוזיס עד שגילו ב MRI

עדי שלום, סקוליוזיס או לורדוזיס לכשעצמם אינם אמורים לגרום לתסמינים כפי שאת מתארת אלא אם נגרם לחץ על סיבי עצב בחוט השדרה, מה שלא משתמע מבדיקת ה-MRI. יתכנו סיבות אחרות לתסמינים הללו ויש מקום לעבור על כל הבדיקות שביצעת במטרה לאבחן את הגורם ולטפל בהתאם. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן