צניחת רקטום?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

14/06/2015 | 21:21 | מאת: רבקה

האם יש דבר כזה צניחת רקטום? איך מטפלים ואיזה רופא מטפל? בעבר תיקנו לי את הקיר האחורי של הנרתיק התיקון הזה לא אמור לשמור על אזור הרקטום?

יש ויש. בד"כ הכוונה היא לצניחת רירית (המעטפת הפנימית) הרקטום מבעד לפי הטבעת או בלעז rectal mucosal prolapse. זאת בשונה מצניחת דופן הנרתיק האחורי ('רקטוצלה') בה מתבלט הרקטום מבעד לדופן הנרתיק שזה קרוב לוודאי מה שתוקן במקרה שלך. הטיפול עפ"ר כירורגי או דרך פי הטבעת או בלפרוסקופיה (דרך דופן הבטן) וקרוי rectopexy כלומר קיבוע הרקטום למקומו. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן