עיצה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/06/2015 | 18:38 | מאת: שוש

שלום רב,אני בת 71,פניתי לרופאת נשים עקב כאבים בבטן תחתונה ואי נוחות באיזור האברים האינטימים.האבחנה היא,צואר תקין ציסטולה 1-2 רקטוצלה 2 רירית יבשה. מצפה לעצתך לטיפול והקלה.תודה וערב טוב.

שוש שלום, הבדיקה שאת מפרטת מצביעה על צניחת אברי האגן בדרגה בינונית. בדרגה זו בד"כ מופיעים תסמינים של אי נוחות בנרתיק / בלט רקמתי בפתח הנרתיק. הטיפול במצב זה יכול לכלול תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן, התאמת תומכן (פסרי) נרתיקי או תיקון ניתוחי של הצניחה המבוצע דרך הנרתיק (אינו מצריך פתיחת בטן). ממליץ להיבדק ע"י אורוגינקולוג (רופא נשים בעל מומחיות ספיציפית בבעיות רצפת האגן) על מנת להתוות טיפול ספיציפי. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן