חזרה להתעמלות אחרי ניתוח TVT-O

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/05/2015 | 10:07 | מאת: לירון

שלום ד"ר פיינר, לפני כשישה שבועות עברתי ניתוח TVT-O, ואני מאד מרוצה. הבנתי מרופא הנשים שיש סיכון של חזרת הדליפה, וברצוני לברר באופן ברור יותר לגבי חזרה להתעמלות. האם מותר לבצע תרגילי בטן, או שיש לשנות אותן, כדי לא להפעיל לחץ תוך-בטני? (כלומר, לא לבצע crunches)? האם מותר להתחיל תרגילי יוגה לחיזוק רצפת האגן? האם מותר לחזור לרכב על אופנייםK לעשות מתיחות? ההגבלות היחידות שהוגדרו לי היו איסור על הרמת משקולות כבדות וקיום יחסים (במשך 6 שבועות ראשונים). אני מרגישה מצויין ורוצה כבר לחזור לשגרת התעמלות, אבל גם לא רוצה לגרום לנזק. תודה רבה! לירון

שלום לירון, הרעיון בניתוח הוא לשפר את איכות חייך ולאפשר לך לעשות דברים שבעבר אולי נמנעת מהם עקב דליפת שתן טורדנית. עקרונית לאחר תקופת ההחלמה את יכולה לעשות הכל. נכון שלנשים שסובלות מהחלשות רצפת האגן (בין היתר דליפת שתן במאמץ) כדאי להימנע מהפעלה אינטנסיבית מאד של שרירי דופן הבטן בדיוק מהסיבה שציינת קרי עלייה חדה בלחץ התוך בטני המייצרת לחץ בכיוון רצפת האגן. בהקשר זה אין ממש מותר ואסור אבל כדאי להפעיל היגיון בריא. לא אמורה להיות בעיה עם מתיחות, אופניים, הליכה ואפילו ריצה. ניתן לעבוד על חגורת הכתפיים, כח ידיים, רגליים, וכו'. אכן דחיקת משקולות לא הכי מומלצת כמו גם נשיאת משקלים כבדים באופן קבוע. אם את מתאמנת בחדר כושר דברי עם אחד המדריכים על מנת לקבל הכוונה ספיציפית לגבי אלו תרגילים רצויים ואלו פחות. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

20/03/2024 | 23:32 | מאת: סאלי

שלום אני אחרי 3 שנים של ניתוח TVT ורציתי לדעת אם מותר לעשות התעמלות אירובית אינטנסיבית קפיצות וכד' (שיעורי קנגו וטרמפולינה) או שזה עלול להשפיע לרעה על הניתוח? תודה מראש

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן