בריחת שתן - טיפול בלייזר במקום ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/04/2015 | 18:57 | מאת: דניאל

הבנתי שניתן לבצע היום טיפול לייזר מהיר פשוט וללא צורך בניתוח לטיפול בבריחת שתן, האם זה נכון? האם יש סיכונים? מה אחוזי ההצלחה? סיפרו לי שההחלמה קצרה משמעותית מהניתוח, מה עדיף?

דניאל שלום, תודה על שאלתך, אני מאד שמח שנשאלה. הטיפול המדובר בלייזר מוצע ע"י מספר חברות מסחריות. בחיפוש במאגרי מידע רפואי אין ולו מאמר מדעי אחד המתאר מחקר שבוצע בשיטה הנ"ל ועל כן לא ניתן לאמר שום מידע מבוסס בנוגע לסיכויי ההצלחה של השיטה, וחמור מכך גם לגבי הסיכונים הטמונים בה. בעידן בו החלטות רפואיות מתקבלות על סמך מידע מדעי מהימן או בלועזית Evidence base medicine יש להיזהר משיטות טיפול שאין לגביהן מידע מעבודות מחקר איכותיות ברמה מדעית מקובלת. אזהרה ברוח זו יצאה לאחרונה גם מטעם החברה הישראלית לאורוגינקולוגיה ורפואת רצפת האגן. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן