קרע דרגה 3- בריחה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

14/04/2015 | 21:33 | מאת: דליה

שלום דר פיינר, אני כבת 28, אחרי לידה שהסתיימה בקרע דרגה 3 לפני כארבעה חודשים. התחלתי טיפול בפיזיוטרפיה, לא ממש התקדמתי, הייתי בפגישות בודדות. לאחר הלידה סבלתי מבריחת גזים בעת שיעול מה שלא נעלם וכיום אני סובלת מבריחת גזים גם בשיעול וגם בעיטוש כל מה שקשור להתאמצות של שרירי בטן. אני מאד מוטרדת ואמורה לשב לעבודה בקרוב. איני יודעת מה לעשות, זה מפריע לי לתפקוד היומיומי ואני נמנעת מהמון דברים. שאלתי היא האם יש מה לעשות? האם תרגול ופיזיותרפיה של רצפת האגן עשויה לסייע? האם יש דרך לטפל והאם זה עשוי להחמיר עם השנים? מה אתה היית ממליץ? והאם אפשר להיות אופטימיים. אשמח לקבל נקודת אור וסדר בבלגן. תודה רבה

דליה שלום, בהחלט יש מה לעשות. ראשית מומלץ להיבדק ע"י רופא אורוגינקולוג או פרוקטולוג. יתכן שימליצו להשלים בדיקות עזר כגון אולטרהסאונד של סוגר פי הטבעת ובדיקת לחצים הקרוייה מנומטריה. בהתאם לממצאים ניתן לטפל בין אם ע"י תרגילים, בין אם ע"י נוירומודולציה - שימוש בדחפים חשמליים במטרה לתקן את הבקרה העצבית על שרירי הסוגר ואמצעים טיפוליים נוספים. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן