מותר ואסור אחרי ניתוח TVT-0

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/04/2015 | 19:22 | מאת: לי פ

שלום רב, בשעה טובה, עברתי ניתוח TVT-0 לפני ארבעה ימים. נאמר לי שבמשך מספר שבועות אסור להרים חפצים שמשקלם 8 קילוגרם ומעלה. האם יש סכנה שהסרט "יזוז", אם אעשה תנועות אחרות, כגון: התכופפות (זהירה) להרים דבר מה, או הרמת כיסא (לא כבד), או בעת תנועה צידית, וכו'? לפעמים איני שמה לב, ואני זזה כדי לעשות משהו, ואז מרגישה שאולי הגזמתי, ודואגת שהסרט יזוז. עד כמה הוא מקובע במקומו? תודה רבה, לי פ

לי שלום, הסרט מונח במקומו אך אינו מקובע או תפור. הרקמות של הגוף הן שמקבעות אותו ע"י צמיחה לתוכו וסביבו. נכון שמומלץ להימנע מנשיאת משקל כבד אבל אין הכוונה שתהיי בחרדה מתמדת. הסרט לא כל כך מהר יזוז מהמקום. את יכולה להתכופף ואפילו להזיז כסא ממקומו. הימנעי מהפעלה אינטנסיבית של שרירי הבטן ומפעולות הכרוכות במודע במאמץ גופני משמעותי. מעבר לכך אין בספרות המדעית מידע לגבי מה בדיוק יקרה בעקבות כל ק"ג נוסף שתרימי כך שגם ההמלצות מבוססות במידה רבה על אינטואיציה ופחות על עובדות מדעיות מוכחות במקרה זה. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

06/04/2015 | 07:06 | מאת: לי פ

לדר' בני פיינר, תודה רבה על תשובתך המהירה! חג שמח והרבה בריאות. לי פ'

26/04/2015 | 11:05 | מאת: ר.א

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן