אפליקצייה לאימון ריצפת האגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

02/04/2015 | 22:52 | מאת: נורית

שלום ד"ר פיינר מכיר את האפליקציה? ממליץ עליה? חג שמח

נורית שלום, אחת הבעיות עם תרגול שרירי רצפת האגן היא שבשונה משרירים אחרים בגוף, ההפעלה שלהם אינה אינטואיטיבית. מסיבה זו עלול לקרות מצב שבו על אף שאת חושבת שאת עושה את הפעולה הנכונה, בפועל את מבצעת פעולה הפוכה (למשל הפעלה של לחץ בכיוון מטה מה שמכונה תרגולת ולסלבה) אשר עלולה לאורך זמן אפילו להחמיר חולשה של שרירי רצפת האגן, ובוודאי שלא לשפר את המצב. עקב כך במידה שאת סובלת מבעייה הקשורה ברצפת האגן הייתי ממליץ ראשית להיבדק ע"י אורוגינקולוג לצורך אבחון ובמידה שנחוץ לחזק את שרירי רצפת האגן כדאי לפנות לפיזיותרפיסטית העוסקת בתחום זה באופן ספיציפי או להעזר בטיפולים אחרים בהתאם לממצאי הבדיקה שערך הרופא ולהמלצותיו. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

04/04/2015 | 12:03 | מאת: נורית

שלום ד"ר פיינר, תודה על תשובתך המהירה. המעטתי בפרטים חשובים. עברתי לפני כשלוש שנים ניתוח ואני מאד מרוצה. לאחרונה, אני סובלת מחוסר שליה על גזים ולעיתים רחוקות חוסר שליטה על מתן צואה (הכתמות). חזרתי להתאמן אצל פיסיותרפיסטת. השאלה אם האפליקצייה הזו טובה לאימון בבית בין בנוסף לאימון אצל הפיסיותרפיסטית. לדעתה אני מבצעת את התרגול היטב לאורך זמן קצר של 2-4 שניות. ולכן ההיא חושבת שתרגול ממושך יוביל לחיזוק השרירים. האם האפליקצייה תיתן מענה לזה?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן