שאלה בקשר לסיכונים בניתוח TVT-O

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/03/2015 | 08:46 | מאת: לי פ

שלום רב, אני מועמדת לניתוח TVT-O(בקרוב!) ואני מודאגת מאד מהאזהרות שקראתי בקשר לשימוש בסרט Mesh. הבנתי שארצות הברית יצאה אזהרה של ה FDA בקשר לשימוש בסרט, היות שבמקרים רבים הסרט גרם ל mesh erosion, או לסיבוכים אחרים. הבעיה היא שההשתלה שלו היא בלתי הפיכה, וקשה (ואף מסוכן) להוציאו לאחר מכן, אם מתעוררות בעיות. השאלה שלי היא: האם היום הסרט בטוח יותר לשימוש בארץ? האם ישנם סוגים שונים של סרט שיותר בטוחים לשימוש, והאם נעשה בהם שימוש בישראל? אני רשומה לניתוח בבי"ח רמב"ם בקרוב, והנושא מאד מעסיק אותי. אני מנסה לשקול את עלות התועלת שבניתוח. כמובן שניסיתי כבר פיזיותרפיה, וכו', אבל אני מרגישה שזה לא פותר את הבעיה ולא מספיק. אשמח מאד למידע מעודכן בקשר למידת הסיכון שבניתוח כזה! בתודה, ל.פ.

לי שלום, אזהרת ה-FDA בשנת 2011 עוסקת ברשתות לתיקון צניחה ולא ב-TVT. ההבדל נובע מכך שסרט ה-TVT הוא דק ושטח הרשת שיש בו סה"כ קטן מאד. עקב כך הסיכוי לחשיפה של סרט ה-TVT בנרתיק קלוש ביותר לעומת סיכוי של עד 15% כשמדובר ברשתות לתיקון צניחה. הסיכונים הפוטנציאליים הכרוכים בניתוח TVT (ממליץ לעיין באתר http://www.pelvicsurgery.co.il/page.asp?kat=381 - יש להעתיק את הכתובת לשורת הדפדפן) סה"כ אינם מרובים או קשים וסיכויי ההצלחה שלו טובים בטיפול בדליפת שתן במאמץ. בברכה, דר' בני פיינר

18/03/2015 | 19:25 | מאת: לי פ

ד"ר פיינר, אני רק רוצה לומר תודה רבה על המענה האינפורמטיבי והמהיר שלך. זה מרגש אותי לדעת שיש אנשים כמוך, המקדישים מזמנם האישי לענות לשאלות כאלה באינטרנט, ללא תמורה. חיפשתי וחיפשתי, ואז מצאתי את הפורום הזה. מאד, מאד מעריכה את הערוץ הזה, כי השאלות בוערות ולא תמיד יש את מי לשאול. בברכה, לי פ.

26/04/2015 | 11:16 | מאת: רא

חע

26/04/2015 | 11:18 | מאת: ריקי

עברתי לפני כשבוע ניתוח tvt יש לי תכיפות למתן שתן ולחץ בבטן תחתונה, האם זה הגיוני?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן