צניחת רחם אחורי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

26/02/2015 | 21:36 | מאת: ***

שלום, אני בת 55,לפני כחצי שנה מרגישה אי נוחות בריקון שתן יש לי צריבה קלה ורצה די הרבה למתן שתן והמתן הוא ממש מזערי, איני מסוגלת להתאפק ,כשאני מרגישה שאני צריכה מיד רצה לשירותים כשחלק בורח בדרך וכשאני מתקרבת לשירתים אז לרוב בורח כמעט הכל, יש לציין שלפני שש שנים עברתי ניתוח TVT ,הכל היה בסדר עד השנה האחרונה,איני מאבדת שתן בשיעול או התעטשות,רופא נשים אמר שיש לי כנראה שלפוחית רגיזה לכן נתן לי במשך חודש כדור הנקרא "טוביאז" ונקבע בבדיקה שיש לי בליטה אחורית,מרגישה בתחילת צואר הנרתיק בליטה שהיא ממש כואבת ,מפריעה מאד בעת יחסי מין, דבר זה של הבליטה ונתינת שתן ואיבוד שתן שיבש לי את אורח חיי,יש לציין שנטלתי במשך שלשה שבועות את הכדור ללא תוצאות.בריחת שתן היום היא במצב יותר גרוע ממה שהיה לפני ניתוח TVT. מקווה להתי יחסות ממך ,אני כבר אובדת עצות ומאד כואבת. בברכה, רחלי בברכה

שלום, את מתארת תסמינים המעלים חשד לצניחת אברי האגן (הבליטה בנרתיק ואי הנוחות ביחסי מין שנגרמת בעקבותיה). בנוסף תסמיני הדחיפות במתן השתן מרמזים על התופעה הקרוייה 'תסמונת השלפוחית הרגיזה' המבוססת על התכווצויות בלתי רצוניות של השריר אשר בדופן שלפוחית השתן וגורמת לתחושה עזה של צורך לתת שתן שקשה לעמוד בפניה עד כדי דליפת שתן. תופעה זו נגרמת לעיתים קרובות במקביל לצניחת אברי הגן אם כי שתי התופעות מבוססות על מנגנונים שונים. ניתוח ה-TVT שעברת אינו אמור לתת מענה לסוג זה של בריחת שתן. מציע לך לעבור הערכה ע"י אורוגינקולוג במטרה להתוות תכנית טיפול. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן