שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

20/02/2015 | 16:47 | מאת: מירב

שלום רב, אני חודשיים אחרי לידת ואקום קרע דרגה 3b, בבדיקה לפני חודש הופניתי לפיזיותרפיה ובהפנייה נכתב טונוס מופחת. במכתב השחרור מבית החולים נכתב טונוס pr תקין. מה זה אומר? האם יש חשש לבריחת צואה?? תודה

מירב שלום ומזל טוב, הערכת טונוס הסוגר בבדיקה גופנית הינה סובייקטיבית במידה רבה ויכולה להניב מסקנות שונות מבודק לבודק. בנוסף חשוב להמתין מס' חודשים על מנת לאפשר החלמה טובה של אזור הפרינאום ושל שרירי הסוגר עצמם לאחר שנתפרו. החשש הוא אכן מהפרעה בשליטה בצואה או בגזים בעתיד אך אם כרגע השליטה מלאה זה סימן טוב. רצוי להיות במעקב ע"י אורוגינקולוג ולהשלים ברור אובייקטיבי כעבור כ-3 חודשים מהלידה. נהוג להפנות לבדיקת אולטרהסאונד של סוגר פי הטבעת (TRUS) וכן מנומטריה שבוחנת את כח השריר ותפקודו במנוחה ובכיווץ יזום. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

21/02/2015 | 19:00 | מאת: מירב

ראשית תודה על תשובתך המהירה. תודה לאל אני שולטת בצואה אל בגזים לעיתים יש לי בריחה. לא קורה הרבה, וחלק אני מצליחה לעצור, אבל עדיין לפעמים יש בריחה. האם עד אמור להשתפר עם הזמן? מזכירה שאני חודשיים וחצי אחרי לידה

מירב, בהחלט יש סיכוי לשיפור. על מנת להגדיל את הסיכויים לשיפור רצוי להתחיל לעבוד על חיזוק שרירי הסוגר (לדוגמא ע"י ביופידבק בעזרת אלקטרודה אנאלית) ואולי אף להתייעץ עם תזונאי/ת לגבי דיאטה שתמזער את כמות הגזים. במקביל רצוי להשלים את הברור עליו המלצתי. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן