חשש לצניחת ריצפת האגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/02/2015 | 17:20 | מאת: נטלי

חצי שנה לאחר לידה ראשונה. במהלך החצי שנה היה בריחת שתן לעיתים רחוקות בזמן ארובי. הרגע שמתי לב- שחלק פנימי בולט משמעותית מחוץ לנרתיק. (לא היה כך לפני הלידה) נמצאת כרגע בחול ולא יכולה לראות רופא נשים. האם מדובר בצניחת ריצפת האגן? מה דרכי בטיפול? תודה

נטלי שלום, בהחלט נשמע כצניחת אברי האגן. ראשית לא מדובר במצב מסוכן. שנית לכשתחזרי לארץ מומלץ להיבדק ע"י אורוגינקולוג על מנת לאשש את האבחנה המשוערת ולהציע טיפול. ככלל הטיפול נע בין לימוד תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן, שימוש בתומכן (פסרי) נרתיקי או טיפול ניתוחי. רצ"ב קישורית (לינק) למאמר שכתבתי ב'הארץ' בנושא צניחת אברי האגן בנשים צעירות. http://www.haaretz.co.il/news/health/1.2102265 בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

22/02/2015 | 11:24 | מאת: נטלי

שלום הייתי אצל רופא נשים והוא איבחן אצלי ציסטוצל 1. המליץ על פיזיותרפיה לריצפת האגן, וציין שאין יותר מה לעשות. ושלידה הבאה תחמיר את המצב. האם להיסתפק באיבחון זה או לקבוע תור לאוריגניקולוג? האם יש משהו נוסף לעשות? תודה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן