אי נוחות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

15/02/2015 | 07:40 | מאת: מימי

מא ניתוח כריתת הרחם אני סובלת משלשולים או יציאות רכות ודלקות שתן. בתחילה לא חשבתי שיש קשר אך בשבועיים האחרונים אני גם עם שילשול וגם דלקת בשתן ולחץ וכאב ברמה קלה באזור פי הטבעת לא בפי הטבעת! .

מימי שלום, ניתוח לכריתת הרחם לא אמור להשפיע על מרקם היציאות. לגבי דלקות בדרכי השתן יתכן קשר לדוגמא אם בעקבות הניתוח נגרמה הפרעה בריקון השלפוחית ונותרת בה שארית שתן משמעותית, היא עלולה להזדהם. דוגמא קיצונית יותר היא מצב הקרוי נצור (פיסטולה בלועזית) שבו קיים חיבור לא תקין בין שלפוחית השתן לבין הנרתיק וחיידקים מהנרתיק יכולים לחדור בקלות לשלפוחית השתן ולגרום לזיהום. מצב זה הרבה יותר נדיר ומתבטא בראש ובראשונה בדליפת שתן מתמדת דרך הנרתיק כיוון שהשתן אינו עובר דרך מערכת הסוגרים אלא ישירות לנרתיק. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן