צניחות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

11/02/2015 | 11:13 | מאת: לי

1. כיצד ניתן לאבחן רקטוצלה ואנטרוצלה? 2. האם ברוב המקרים בדיקה פיזית תאבחן רקטוצלה ואנטרוצלה או שלרוב זה מאובחן בדפקוגרפיה? 3. מה התסמינים של צניחת רקטום סמויה/פנימית וכיצד ניתן לאבחן אותה? 4. מה התסמינים של צניחת הפרינאום וכיצד ניתן לאבחן אותה? האם בדיקת אולטרסאונד פרינאלי יכולה לזהות את כל הצניחות שציינתי? האם עדיף שהבדיקה תתבצע על ידי אורולוג ולא על ידי גניקולוג<? תודה מראש על מתן התשובות לכל השאלות

לי שלום, 1. צניחת אברי האגן (ובכלל זה רקטוצלה ואנטרוצלה) מאובחנת בראש ובראשונה ע"י הערכה קלינית ובמידת הצורך מבוצעת הפנייה לבדיקות עזר משלימות. 2. בהחלט כן. ראי תשובה קודמת. 3. אם כוונתך לצניחת רירית הרקטום הרי שמדובר ברקמה היוצאת מבעד לפתח פי הטבעת בעת מאמץ או עלייה בלחץ התוך בטני כמו למשל בעת צאייה. 4. הפרינאום אינו צונח אך בהחלט ניתן להתרשם לעיתים מתנועתיות יתר באזור הפרינאום או בשחיקה של הגופיף הפרינאלי, תופעות אשר לעיתים קרובות נלוות לצניחת אברי האגן. 5. אולטרהסאונד פרינאלי יכול לסייע בהדגמת העמדה האנטומית של המבנים השונים ומצב השרירים ברצפת האגן. אציין שוב כי זו בדיקת עזר וברפואה לא מבססים אבחנות רק על בדיקות עזר אלא בראש ובראשונה על הערכה קלינית של רופא. 6. מקצוע האורוגינקולוגיה (ושיקום רצפת האגן) עוסק בהבטים השונים של מבנה ותפקוד רצפת האגן וכל ההצדקה לקיומו נעוצה בצורך בתחום מומחיות שידע להסתכל על כל האזור (דרכי השתן התחתונות, החלק התחתון של מערכת הרבייה וקצה מערכת העיכול) ולהבין כיצד מערכות אלה פועלות בסמיכות זו לזו ומשפיעות זו על זו. מסיבה זו בהחלט יש יתרון לכך שהבדיקה תבוצע ע"י אורוגינקולוג. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן