תוצאות אולטראסטונד רצפת אגן אחרי קרע דרגה 3

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/01/2015 | 13:48 | מאת: סןזי

שלום דוקטור אני אחרי קרע דרגה שלוש שנוצר בלידת ואקום לפני כשלושה חודשים. כיום אני שולטת על צרכי , עשיתי אולטראסטונד רצפת אגן ואשמח לדעת מה התוצאות אומרות והאם המצב אופטימית מבחינת עתיד עם הקרע והתפקוד. שארית שתי 24 מל דטרוסור 4.9 ממ שלפוחית bnd מינוס 24 ממ עם rva פתוחה ורוטציה של 84 מעלות. ישנו funnel קטן. תמונה סוני גרפית זו הולכת באסוציאציה עם stress incontinence רחם מינוס 8 ממ רקטום מינוס 21 ממ עם רקטוצלה בעומק 5 ממ. לבטור bilateral partial avulsion No ballooning ספינקר אנלי מדדי אורך eas 20 ממ Ias 38 זוית אנורקטלית 117 מעלות מדדי רוחב ישנו איחוי שכבתי אנטומי. אי סדירות קלה בשעה 9-12 ללא חסר בeas מדדים בשעה 12: 2.3 eas 1.9 ias טרנברסלי 5.6 ממ לסיכום ; שייר סונוגרפי קל יחסית בכך שמדובר הקרע דרגה 3c בנוסף אמרה הרופאה כי השריר של רצפת האגן קבוע, דבר שכיח. אשמח לדעת מה התוצאות אומרות והאם יכול להיות שיסבול מכך בעתיד. ומהן המלצותיך תודה רבה

26/01/2015 | 20:16 | מאת: מירב

סוזי שלום, את זוכרת אותי?? התכתבנו בהודעה קודמת ששלחת בפורום. מצטערת שרק עכשיו אני עונה. הקרע שלי בדרגה 3 נגרם כתוצאה מלידת ואקום. אני מאושרת מאוד מבני המקסים אבל טרודה הרבה בעניין הקרע. מפחדת מהעתיד לבוא ומתפקוד הסוגרים. אני מתחילה פיזיוטרפיה בשבוע הבא ומקווה שזה באמת עוזר ומחזק את השריר. איך את מרגישה עכשיו? חש לך עדיין כאבים בישיבה?? לי כמעט חודשיים אחרי הלידה עוד כואב בישיבה... האם את לוקחת מרככי צואה?? מקווה שאת מרגישה יותר טוב, אני כל כך מבינה לליבך שקשה לקבל אינפורמציה על קרע מסוג זה. כל היום הראש שלי טרוד בזה ואני כבר לא יודעת מה לעשות.

27/01/2015 | 08:02 | מאת: סוזי

מבינה אותך לחלוטין ! לכן אנחנו , או לפחות אני , כל היום בפורומים בנושא. איפה ילדת? לי יש קרע 3. C. איזה דרגה לך ??

27/01/2015 | 08:07 | מאת: סוזי

מרב אם בא לך תרשמי לי את המייל שלך נוכל להמשיך לדבר שם. הייתי אצל איזה רופאה בתחום אשמח להעביר לך את מה שהיא אמרה לי.

27/01/2015 | 10:28 | מאת: מירב

היי אני אשמח [email protected]

27/01/2015 | 11:51 | מאת: סוזי

שלחתי לך מייל

שלום לסוזי וגם למירב, תוצאות האולטרהסאונד מצביעות על כמה ליקויים בשלמות השרירים ברצפת האגן (avulsion injury), בתמיכה הרקמתית באברים (רקטוצלה) ובשלמות הסוגר (אי סדירות בסוגר החיצוני בין 9-12). לא תואר הסוגר הפנימי. הפגם שתואר בשלמות הסוגר הינו קל אך כדי להעריך את המצב והסיכוי לבעייה תפקודית חשוב לבצע קורלציה עם בדיקה קלינית וכן מנומטריה אנאלית הבודקת אובייקטיבית. את מידת התפקוד של שריר הסוגר. ממליץ בחום לפנות להערכה ע"י רופא מומחה באורוגינקולוגיה על מנת להשלים את ההערכה הקלינית, להסביר לך את משמעות ממצאי האולטרהסאונד על רקע המופע הקליני ובמידת הצורך להפנות לברור נוסף או להציע טיפול. ובהחלט יש מענה לליקויים בתחום זה. צריך רק לפנות לגורמים הנכונים. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

27/01/2015 | 23:07 | מאת: דוקטור פיינר

האם הממצאים חמורים וישפיעו על העתיד במידה שכרגע אני שולטת ?? הבעיה הינה שאף אחד אינו מפנה למומחה בתחום ואני מוצאת עצמי חסרת אונים.

הסימנים עצמם אינם חמורים אך ברפואה לא קובעים את מצב החולה רק על סמך בדיקת הדמייה וכפי שכתבתי חשובה הקורלציה עם ההערכה הקלינית. מבחינת המומחיות, נושא פגיעות מיילדותיות בסוגר פי הטבעת הוא בהחלט בתחום העיסוק של מקצוע האורוגינקולוגיה ואת יותר ממוזמנת להערכה במרפאה ולדיון במצב + המלצות. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן