סיבות לצניחת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

17/01/2015 | 21:26 | מאת: מאיה

שלום שמי מאיה אני בת 42 ויש לי 4 ילדים בלידות טבעיות. אני עובדת במשרה משרדית, פעילה מאוד וספורטיבית (משתתפת במרוצים ארוכי טווח) לאחרונה התברר לי שיש לי צניחת רחם רמה 2 שגורמת גם לבריחת שתן. אשמח להבין יותר מה הם הגורמים לתופעה של צניחת רחם. אודה לך על מידע בנושא

מאיה שלום, כפי שנהוג לאמר - התשובה בגוף השאלה. ארבע לידות לדניות בהחלט מהוות גורם סיכון עצמאי לצניחת רחם. בנוסף לכך ילודים במשקל גדול, לידה מכשירנית ומשך שלב שני מאורך. גם סוגים מסויימים של פעילות ספורטיבית (לדוגמא דחיקת משקולות) עלולים לתרום להיווצרות צניחה. רק תיקון אחד חשוב ברשותך - צניחת רחם אינה גורמת כלל לבריחת שתן. נהפוך הוא, הצניחה עלולה לעיתים לגרום להפרעה במתן השתן (זרם חלש ומקוטע, זרם שתן מפוזר, תחושת התרוקנות בלתי מלאה וכו') עקב ההפרעה המכנית הנגרמת ע"י כיפוף צינורית השתן (השופכה) בעקבות הצניחה. יתכן שהסיבה לבריחת השתן דומה לזו של צניחת הרחם (החלשות שרירים ורקמת חיבור) אבל אין ביניהן יחסים של סיבה ותוצאה. את מוזמנת לעיין בנושא מנגנונים לצניחת אברי האגן וכן סוגי טיפולים שמרניים וניתוחיים בגישות שונות (נרתיקית אל מול לפרוסקופית) עם וללא שימור הרחם ועוד באתר www.pelvicsurgery.co.il. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן