התאפקות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

08/01/2015 | 18:09 | מאת: שואלת

שלום, האם הרגל של התאפקות במתן שתן למשך שעות (מבוקר עד צהריים) במשך שנים רבות יכול לגרום להפרעות במתן שתן והאם כאשר מופיעים סימנים(שאריות שתן גבוהות מהנורמה וכאבים תמידיים בשלפוחית) יש עוד יכולת לתקן את המצב?

שלום, אין זה שכיח לגרום לנזק המתבטא בהתרוקנות בלתי שלמה רק ע"י התאפקות וצריכה להישאל השאלה האם זה שהתאפקת במשך שעות לאורך השנים לא מרמז על בעייה שהיתה קיימת עוד מזמן כגון הפרעה תחושתית שאינה גורמת לך לחוש כשהשלפוחית מתמלאת. כך או כך אם כעת יש בעייה המתבטאת בכאבים ובשאריות שתן גבוהות כדאי לבצע ברור על מנת להבין האם מדובר בחסימה במוצא השלפוחית או בהתכווצות בלתי מספקת של שריר השלפוחית הגורמים לבעיית ההתרוקנות. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן