קרע דרגה שלוש- המשך שאלות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/12/2014 | 12:28 | מאת: סוזי

שלום דוקטור, לאחר התייעצות עמך בפורום זה, תחת כותרת קרע דרגה שלוש רשמתי עוד מספר שאלות בהמשך לשרשור על מנת שתוכל לדעת במה מדובר אך לא קיבלתי מענה ולכן אני פונה שוב בפוסט חדש. לפני כחודשיים, בלידת ואקום נוצר קרע דרגה 3, נותחתי עם סיום הלידה על מנת לתפור את הקרע. כפי שציינתי גם בהתכתבויותיי הקודמות מדובר בקרע דרגה שלוש החמור מבניהם. הייתי בביקורת אצל רופא הכירורג שביצע את התפירה ולדבריו מצב הטונוס תקין אך מלבד זאת לא קיבלתי הכוונה ממנו להמשך טיפול והרופא הגניקולוג אינו יודע לתת לי מענה או להפנותי ולכן אני נמצאת במקום בו איני יודעת למי לפנות מבין הרופאים. האם עלי לפנות שוב לפרקטולוג, גניקולוג, אורוגניקולוג? מי יכול להתחיל עמי טיפול? מהם שלבי הטיפול לאחר ביקורת אצל הכירורג? בתום שלושה חודשים נקבע לי תור לאולטרסאונד סוגרים- רצפת אגן אך בתגובתך רשמת שהיית ממליץ על אולטרסאונד ובדיקה נוספת. בנוסף הייתי מעוניינת לשאול, במידה שאני בוחרת שהריוני הבא יהיה בקיסרי, האם מהלך ההריון עצמו עשוי להחמיר את מצב הניתוח והסוגר בשל צניחה טבעית של רצפת האגן במהלך ההריון? האם עלי לחשוש שעם השנים, בשל הניתוח שעברתי לא אשלוט על צרכיי? אני מאוד חוששת מכך. מצבי כרגע שאני די שולטת, מעט קשה לי אך אי שולטת. האם אני יכולה לצפות לחיות חיים תקינים עם השנים ללא החמרה במידה שאני לא מסכנת את הקרע עם לידה טבעית? מהו הטיפול הנכון בכך, איך וכיצד וכמובן מי מחליט מבין הרופאים האם עלי לגשת לפיזיותרפיה וביופידבק. אני מתנצלת על כל השאלות , אני נמצאת בקופת חולים כללית וטרם מצאתי מישהו שיכול לענות לי על שאלות אלו.

סוזי שלום, אורוגינקולוג או פרוקטולוג יוכלו להמשיך את המעקב ולהציע טיפול במידת הצורך. עצם הצורך בטיפול וקביעת מהותו תלויים במסקנות ההערכה הקלינית המורכבת מהתסמינים שאת חווה, מתוצאות הבדיקה הגופנית ומבדיקות העזר (אולטרהסאונד ומנומטריה). הריון לכשעצמו אינו פוגע בד"כ בתפקוד הסוגרים, בוודאי שלא פגיעה מתמשכת. אם תהיי בהריון שוב כמובן שמומלץ ללדת בניתוח קיסרי מתוכנן הן עקב דרגת הקרע המתקדמת שאת מתארת והן כיוון שלדבריך גם כיום השליטה אינה מלאה. אינך צריכה לחשוש אבל טוב להיות במעקב ובמידת הצורך לטפל על מנת לשמר תפקוד טוב של הסוגרים. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן