רמת גן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/12/2014 | 08:19 | מאת: ליהיא

שלום רב. בלידתי הראשונה עברתי קרע דרגה 3. טופלתי ע"י פרוקטולוג כשנה עד שהקרע התאחה. מפאת הקרע אסור לי ללדת לידות ואגינאליות ואת הלידה השנייה ילדתי בקייסרי. לשאלתי- אני בת 43 ומעוניינת לדעת עד כמה הריון נוסף יכול לגרום לרגרסייה בשליטה על הסוגרים לאור ההיסטוריה שלי? או האם הכובד של ההריון יכול לפגוע בשריריי פי הטבעת. חשוב לי לציין שהילדים שלי נולדים במשקלים גדולים -מעל 4.100. תודה.

ליהיא שלום, עצם ההריון אינו גורם בד"כ לרגרסיה מתמשכת בשליטה הסוגרים. תיאורטית, אם קיימת בעייה בשלמותם כיום (גם אם הינך ללא תסמינים של אי שליטה) עלולה להיות רגרסיה חולפת בזמן ההריון עקב העליה ברמת ההורמון פרוגסטרון אשר מרפה שריר חלק ובהקשר של סוגר פי הטבעת מדובר בסוגר הפנימי האחראי על 80% מטונוס הסוגר במנוחה. אך השפעה זו לא אמורה להימשך לאחר הלידה. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן