הקשר בין רצפת האגן והריון בריא

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

19/12/2014 | 06:20 | מאת: נטע

שלום האם כיון יתר של שרירי רצפת האגן או חולשת יתר בשרירי רצפת האגן יכולים לעשות בעיה בכניסה להריון או בהתפתחות הריון תקין? האם יכול לגרום להפלות, מומים או לידה מוקדמת?

נטע שלום, בעייה במבנה ובתפקוד של רצפת האגן אינה גורמת להפרעה בהתעברות ואף לא למומים בעובר. עם זאת צניחת רחם בדרגה מתקדמת עלולה להעלות את הסיכון ללידה מוקדמת ובמצבים אלו מומלץ בד"כ להיות במעקב של מרפאה להריון בר סיכון במקביל למעקב אורוגינקולוגי בנוגע לעצם הצניחה. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgecy.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן