צריבה / עצבוב בבטן תחתונה בצד ימין ובנרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/12/2014 | 21:54 | מאת: מאיה

כבר חצי שנה אני סובלת מצריבה ועצבוב בבטן ימין תחתונה שמקרין לנרתיק. (בעבר היתה גם פטריה וגינלית שטופלה). הצריבה מתגברת בד"כ בשעות אחה"צ וביום יומיים אחרי קיום יחסי מין. רופא הנשים שלל דלקת בשלפוחית השתן ובדיקת האולטראסאונד שעשה היתה תקינה. אוסטאופתית אבחנה טונוס וכיווץ מוגבר בקרקעית אגן אשר יכול לגרום לתופעות אלו. האם האבחנה הגיונית ? איזו בדיקה עלי לעשות כדי לאבחן את מקור לבעיה? תודה

מאיה שלום, התסמינים שציינת אינם ספיציפיים ויכולים לנבוע מסיבות שונות חלקן קשורות לאברי הרבייה (לדוגמא אנדונטריוזיס), חלקן למערכת השתן (לדוגמא אבן בשופכן, דלקת לא זיהומית בשלפוחית או בשופכה), חלקן למערכת השלד והשרירים (טונוס מוגבר של שרירי הרצפת האגן) ויתכנו אף סיבות הנעוצות במערכת העיכול. מומלץ שתיבדקי ע"י אורוגינקולוג ובהתאם לממצאיו תופני לבדיקות עזר רלוונטיות (CT בטן ואגן, ציסטוסקופיה אבחנתית - הסתכלות בשלפוחית השתן מבעד לסיב אופטי וכו'). בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן