שרירנים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/12/2014 | 09:18 | מאת: ש

שלום, אני בת 28, נשואה ללא ילדים, לאחר אולטרסאונד נצפו מס' שרירנים אינטראמורליים ברחם הדוחקים את הרירית 1- 63*60 מ"מ בקיר אחורי. 2- 44*43 מ"מ בקיר קדמי. 3- 38*39 מ"מ בקיר קדמי. לאחר ייעוץ אצל מומחה המליץ על ניתוח לכריתת השרירנים בפתיחת בטן. האם לאור הנ"ל תישקל פרוצדורה רפואית/ ניתוחית חלופית עבורי?

שלום לך, לאור ריבוי השרירנים, גודלם ומיקומם הן בקיר הקדמי והן בקיר האחורי של הרחם נראה כי ניתוח משמר רחם לכריתת השרירנים הוא הפתרון הטוב ביותר. אמנם ניתן לבצע כריתת שרירנים גם בלפרוסקופיה (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) אך במתאר הספיציפי שאת מתארת נראה כי ניתוח פתוח הוא הגישה הסבירה יותר. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

17/12/2014 | 10:10 | מאת: ש

תודה על תשובתך.ברצוני לציין כי אני מנסה להרות מזה 9 חודשים,ללא הצלחה.הספקתי להיות אצל רופא נוסף שמתמחה בין היתר בשרירנים,לאחר בדיקה נאמר שהרחם מוגדלת זהה בגודל ל4 חודשים של הריון,כעת אומלץ על לפרוסקופיה לכריתת השרירנים.וכאשר שאלתי על ניתוח רובוטי לכריתת שרירנים אמר שאין הבדל בין שתי הגישות בידיו של מנתח מיומן.כעת אני חלוקה בדעתי כיצד עליי לפעול,באיזה גישה ניתוחית עליי לבחור מאחר ובייעוץ אצל מומחה אחד אומלץ על ניתוח בטן פתוח וכעת אומלץ על ניתוח לפרוסקופיה לכריתת השרירנים שככל הנראה מונעים השתרשות

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן