אגירת שתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/12/2014 | 15:04 | מאת: שרה

שלום.יש לי שאלה.אני כבת 36וקרתה לי בעבר (שנת 2001)פריצת דיסק אשר בזמן הפריצה חוויתי דלקת בדרכי השתן וקיבלתי אנטיביוטיקה.מאז אני זוכרת כי הייתי צריכה להתאמץ בעת מתן שתן אך יחד עם זאת אני לא יכולה להתאפק יותר מידי (לעיתים יש דליפה או שאם אני צריכה שירותים,אני צריכה עכשיו!) עברתי בדיקת אירודינמיקה וגילו כי יש שארית שתן גבוהה יחסית- השאלה האם יש טיפול תרופתי (כדורים,זריקות) אשר יכולים לעזור לי כי פיזית אני לא יכולה לבצע בעצמי הוצאת שתן ע"י צנתר.אשמח לתשובתך

שרה שלום, השילוב של דליפת שתן מדחיפות מחד גיסא וקושי בהתרוקנות מאידך מאתגר לטיפול. חשוב להבין מה בדיוק נמצא באורודינמיקה, האם קיימת עדות לחסימה במוצא השלפוחית או שמא בעייה ביכולת הכיווץ של שריר ה'דטרוזור' (שריר השלפוחית) שבעקבותיה את לא מתרוקנת. אם לא מדובר בהפרעה חסימתית ניתן לטפל בשיטה הקרוייה נוירומודולציה ומשמעותה מעין תכנות מחדש של הבקרה העצבית על פעולת השלפוחית. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

09/12/2014 | 23:16 | מאת: שרה

תודה על התשובה.אני זוכרת שנאמר לי שבזמן הפריצה נפגע העצב שחלש על השריר שנמצא על השלפוחית. מה זה נוירומודולציה ואיפה ניתן לקבל את הטיפול?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן