דליפת שתן במאמץ

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

17/11/2014 | 11:49 | מאת: עפרה

שלום אני בת 44 אחרי 5 לידות וסובלת מדליפת שתן במאמץ. עשיתי בדיקות מקיפות אשר מעידות שאין פגישה נורולוגית אלא שיש צורך בהרמת שלפוחית השתן. הופנתי לביצוע הניתוחים הבאים יחד: 􀀑T.V.T = TENSION FREE VAGINAL TAPE􀀃59.79.02 􀀑Perineorrhaphy􀀃71.79.03 􀀑ANTERIOR COLPORRHAPHY􀀃70.51.09 1.אשמח לקבל מה אחוזי ההצלחה של ניתוחים אלו. 2. מה תהליך הריפוי? אני עושה ספורט ומאוד חשוב שלי לחזור לפעילות ספורטיבית כגון ריצה ומכשירי כוח. 3. מה הסיכונים? אני חוששת מאוד ומצד שני התופעה פוגעת לי באיכות החיים. אודה לכם על תשובתם.

עפרה שלום, ניתוח ה-TVT נועד לטפל בדליפת שתו במאמץ. הצלחתו על סמך עבודות מחקר גבוהה, סביב 85%-90%. יתר הפעולות שמוזכרות בשאלתך הן: Anterior colporrhaphy - תיקון צניחת דופן הנרתיק הקדמי ('צניחת שלפוחית השתן'). Perineorrhaphy - תיקון האזור שבין פתח הנרתיק לבין פי הטבעת הקרוי 'הגופיף הפרינאלי'. תהליך הריפוי בד"כ כרוך באשפוז קצר בבית החולים ולאחר מכן התאוששות בבית. בתחילה את עלולה לחוש אי נוחות באזור הנרתיק כיוון שזהו אזור רגיש המעורב בהרבה פעולות בסיסיות שאנו מבצעים (ישיבה, קימה, מתן שתן, יציאות, קיום יחסי מין וכו') ובהדרגה התחושה תשוב למצב הרגיל. את צפויה לחוש שיפור ניכר בנוגע לדליפת השתן במאמץ וכן העלמות של התסמינים הקשורים בצניחת השלפוחית (תחושת הגוש בפתח הנרתיק). 3. הסיכונים בד"כ אינם גדולים וכוללים דלקת בדרכי השתן המצריכה טיפול אנטיביוטי, אבדן דם מוגבר המצריך מתן ערוי דם (לא שכיח), כאב ביכריים לאורך מהלך סרט ה-TVT (אם מופיע, בד"כ חולף תוך ימים ספורים). סיכונים לנזק המצריך תיקון לאברים סמוכים כדוגמת שלפוחית השתן או המעי - נדיר ביותר. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

17/11/2014 | 21:37 | מאת: עפרה

1. מהם הגורמים שמונעים הצלחה של הניתוח? 2. האם חזרה לפעילות גופנית מונעת הצלחה של הניתוח? 3. מתי ממולץ לחזור לפעילות גופנית?

להלן קישור לראיון בנוגע לטיפול בדליפת שתן במאמץ https://www.youtube.com/watch?v=LQ4ugVqVlFc יש להעתיק את הקישור ולהדביק בשורת החיפוש בדפדפן צפיה מהנה דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן