שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/11/2014 | 11:43 | מאת: נטלי

שלום ד"ר, האם ציסטוסקופיה יכולה לגלות סעיף שופכה? אם לא, אילו בדיקות כן?

נטלי שלום, ציסטוסקופיה היא אחת הבדיקות לגילוי סעיף בשופכה. לעיתים (אך לא תמיד) ניתן לזהות את הפתח בשופכה אשר מוביל לחלל הדיברטיקולה (הסעיף). MRI הינה בדיקה טובה לנושא זה אך גם לבדיקה הקלינית הפשוטה יש חשיבות כיוון שקיימים סימנים אופייניים בבדיקה המעידים או מחשידים על קיומו של סעיף שופכתי. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן