קרע דרגה שלוש

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/11/2014 | 18:46 | מאת: סוזי

שלום דוקטור אני כשבועיים לאחר לידה שהסתיימה בואקום שהוביל לקרע דרגה שלוש מהסוג החמור יותר של כל השכבות. לאחר הלידה עברתי ניתוח על ידי כירורג בו תפרו את הקרע. למיטב הבנתי יש פעמים בהם יש אי ששליטה על הסוגרים, גזים וצואה. הדבר מאוד מטריד אותי שכן מדובר בשינוי אורח החיים לחלוטין ואני מאוד טרודה בנושא במהלך כל היום, אני חושבת על כל ההשלכות של כך. אשמח לקבל מידע על קרע כזה האם יש משהו שאני יכולה בנקודה הזו לעשות על מנת להחלים טוב יותר? חשוב לי לציין כי איני סובלת מכאבים כלשהם. מרגישה מעט לחץ באזור בימים האחרונים ואי נוחות אני לא יודעת כרגע מה מצב הסוגרים ואם אני שולטת או לא. כאשר אני צריכה להתפנות אני חייבת לרוץ מהר יותר מהרגיל. האם יש דרך לטפל על מנת לחסוך את אי שליטה על הסוגרים ומה היית ממליץ לאישה במצבי כשבועיים לאחר הניתוח על מנת להביא להחלמה טובה יותר.

סוזי שלום, ראשית כל מזל טוב ללידתך. שנית, עצם העובדה שהקרע זוהה ונתפר כראוי אינה מובנת מאליה ובהחלט משפרת את הסיכוי שהסוגר יתפקד באופן תקין בעתיד. בשלב הנוכחי רצוי להימנע מעצירות ובמידה שנחוץ ניתן להשתמש במרככי צואה (סירופ אבילק, אבקת נורמלקס, סיבים תזונתיים וכו') ולאכול מזון שאינו גורם לעצירות (ניתן להיוועץ בתזונאי/ת). הדחיפות שאת מציינת יכולה לנבוע מהטראומה שעבר הסוגר החיצוני וימים יגידו אם תחלוף לחלוטין. אני נוהג לזמן נשים שעברו קרע בדרגה 3 ומעלה בלידה לביקורת לאחר כ-3 חודשים ובה לבצע הערכה קלינית (תשאול ובדיקה רקטלית) בנוגע לשלמות ולתפקוד הסוגר, וכן להפנות לבדיקות עזר כגון אולטרהסאונד ומנונטריה במטרה להעריך אובייקטיבית את תקינותו ומידת תפקודו. בהתאם לממצאים ניתן יהיה לקבוע אם יש צורך בטיפול כלשהו (לדוגמא חיזוק שרירי הסוגר ע"י תרגילים, ביופידבק, נוירומודולציה - שיטה לשיפור התפקוד המבוססת על אותות חשמליים וכו'). בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

11/11/2014 | 20:05 | מאת: סוזי

מה אם כרגע איני שולטת על גזים ויציאות רכות? האם זה אומר שכך זה ישאר? מה הסיכויים לשוב לשגרה רגילה? האם ישנם מקרים בהם בהתחלה הייתה אי שליטה ואחכ זה ישתפר וישתקם? אני מאוד חוששת מהעתיד לבוא , אני אמא צעירה, סטודנטית ואיני רואה כיצד ממשיכה בשגרת חיי עם אי שליטה על סוגרים

אין ספק שהמצב שאת מתארת נשמע מטריד ואני מבין את חששותיך. עם זאת הייתי ממתין עד לתום התקופה הקרוייה 'משכב הלידה' (ששה שבועות לאחר הלידה) שבמהלכה חוזרות מערכות הגוף לתפקוד הרגיל כמו לפני ההריון. בתום התקופה הזו יש בהחלט מקום להערכת מצב מחודשת ובמידת הצורך להתחיל בטיפול. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

13/11/2014 | 11:07 | מאת: סוזי

אך האם בכל זאת מדובר בדברים שניתנים לטיפול כל נושא שליטה על יציאות וגזים ? האם ניתן לחיות עם זה בשלום ללא חיים מנותקים חברתית כיוון שזה מה שאני חשה היום , חשש שמא אקח למצבים לא נעימים האם ישנם פתרונות לכך על מנת שבנות במצבי ישוב לשגרת חיים רגילה או שעלי להסתגל שזה המצב מעתה והלך? בנוסף, האם עליי לחשוש מהחמרה ? האם המצב צפוי להיות רע יותר עם חזרת מערכות הגוף לתפקד בתום משכב הלידה או שמא יכולה להיות רק הטבה ?

14/12/2014 | 09:26 | מאת: מירב

סוזי שלום, גם אני עם קרע דרגה 3 שבוע אחרי לידה, מפוחדת מאוד. צריכה לרוץ לשירותים כדי שלא יברח לי ולעיתים אף רואה על הפד כתם צואה כמו תחילת שלשול. אשמח לקבל גם תשובה לשאלתך האחרונה. האם יכול להיות שבריחה זו נובעת מהזמן הקצר שחלף מהלידה? או האם זה מסמן על בעיה בסוגרים?? מאוד מפוחדת ובדרכון מהמצב. רני מקווה שמדובר בתופעה שהיא רק בגלל הזמן הקצר שחלף.

16/12/2014 | 15:08 | מאת: סוזי

הי מרב. קודם כל מזל טוב אני מבינה לליבך אני כעת חודש וחצי לאחר לידת בני הבכור. כל שהתעסקתי איתו לאחר הלידה זה עניין הקרע. אני לא קיבלתי הכוונה לאן עלי לגשת מלבד ביקורת אצל הכירורג שביצע את התפירה. גם לי בהתחלה הייתה בריחה על גבי התחבושת אך סביר להניח שכיוון שהכל שם תפור עם בצקות. האם את סובלת מכאבים ? אפשר לשאול מדוע נווצר הקרע? שלי ככל הנראה בעקבות לידה מכשירנית

16/12/2014 | 15:17 | מאת: עבור דוקטור פיינר

שלום דוקטור כעת חלפו כחודש וחצי לאחר הלידה. הייתי בביקורת אצל הרופא שביצע את התפירה אך לא קיבלתי הכוונה לאן עלי לפנות הלאה. במידה שאני בקופת חולים כללית , עם איזה רופא ניתן להתייעץ?! עם כזה שאחראי על רצפת האגן, פרוקטולוג או לאורוגניקולוג? בנוסף, קבעתי תור לבדיקת אולטראסאונד סוגרים לעוד כחודש וחצי שהנם שלושה חודשים לאחר הלידה . היכן אני מבצעת את בדיקת המונומטריה שציינת ? ומתי עלי להתחיל בפיזיוטרפיה? האם לידה עתידית , ושלבי ההריון השונים עשויים להחליש את הסוגר , לאו דווקא לידה טבעית והאם זה אומר ש עם השנים תיהיה החמרה ? אני מתנצלת על כל השאלות אני מנסה לחפש מענה בדרכים שונות ואין מידע על כך או רופאים שמטפלים בקרע זה. אני רוצה לטפל בצורה הטובה ביותר.

16/12/2014 | 15:19 | מאת: סוזי

אני כעת נזכרת שהרופא ענה לי על הפוסט שהעליתי אך הוא במייל בגדול אמר שיש טיפולים לכך. גם אני הייתי חרדה לגבי עתידי עם זה

22/12/2014 | 16:50 | מאת: סוזי

הי דוקטור האם להעלות שרשור חדש כיוון שאני רואה שטרם קיבלתי מענה

26/01/2015 | 20:10 | מאת: מירב

היי סוזי מצטערת שרק עכשיו אני עונה. הקרע נגרם כתוצאה מלידת ואקום. אני מאושרת מאוד מבני המקסים אבל טרודה הרבה בעניין הקרע. מפחדת מהעתיד לבוא ומתפקוד הסוגרים. אני מתחילה פיזיוטרפיה בשבוע הבא ומקווה שזה באמת עוזר ומחזק את השריר. איך את מרגישה עכשיו? חש לך עדיין כאבים בישיבה?? לי כמעט חודשיים אחרי הלידה עוד כואב בישיבה... האם את לוקחת מרככי צואה?? מקווה שאת מרגישה יותר טוב, אני כל כך מבינה לליבך שקשה לקבל אינפורמציה על קרע מסוג זה.

06/06/2016 | 10:06 | מאת: מירי

סוזי ומירב, אשמח לשוחח/להתכתב איתכן בנוגע למצב שתארתן. גם אני סובלת ממקרה דומה. עבר המון זמן מאז שכתבתן כאן ואולי מצבכן השתפר?... אפשר לקבל מיילים שלכן? תודה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן