צניחת איברי אגן ופעילות גופנית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/11/2014 | 23:56 | מאת: עינב

שלום אני בת 34, לאחר שתי לידות וגינליות קלות יחסית. עקב הופעת סימפטומים מתאימים ובדיקה, רופא נשים אבחן אצלי רקטוצלה בדרגה בינונית וציסטוצלה בדרגה קלה. אין לי בריחת שתן או עצירויות אך כאשר אני רצה או קופצת אני מרגישה חולשה משמעותית בעיקר באזור הרקטלי...מרגישה "לא מוחזקת". חזרתי לרוץ עכשיו אחרי הפסקה של מס' חודשים בעקבות נקעים חריפים בשני הקרסוליים.. עד עכשיו עשיתי פילאטיס אבל אני רוצה לחזור לכושר ומאד אוהבת לרוץ. האם ריצה מחמירה את הבעיה? עדיף להימנע מלרוץ? בנוסף... האם הריון מחמיר את התופעה? תהיה בעיה ללדת בלידה וגינלית בפעם הבאה? אציין שטרם פניתי לטיפול פיזיותרפי לחיזוק רצפת אגן לתשובתך אודה

עינב שלום, ריצה לכשעצמה אינה אמורה להחמיר את צניחת אברי האגן (בשונה מהפעלה אינטנסיבית של שרירי הבטן כמו לדוגמא דחיקת משקולות). אם את אוהבת לרוץ חבל להימנע מכך עקב הצניחה. יצא לי לטפל בנשים עם תחושה דומה שהרגישו אי נוחות בריצה בעקבות הצניחה. אחת הדרכים להתמודד עם הבעייה הינה התאמה של תומכן נרתיקי אותו תוכלי להכניס לנרתיק לפני הריצה והוא עשוי לעזור בייצוב האברים ובפיצוי על החולשה ברקמות התומכות. אם ביתר הזמן אינך חשה בצניחה או שאינה מפריעה לך אין הכרח להשתמש בו ביום יום אלא אם תרגישי שנח לך יותר בנוכחותו. לגבי הריון ולידה - לידה נרתיקית נוספת עלולה להחמיר את הצניחה יותר מעצם ההריון. כמובן שאם וכאשר הנושא יהיה רלוונטי יהיה מקום לשקול האם ללדת לידה נרתיקית (מתוך הנחה שהנזק ממילא נעשה ובמוקדם או במאוחר יהיה צורך לתת מענה דפיניטיבי) או בניתוח קיסרי אלקטיבי העשוי למזער נזק נוסף אך לחשוף אותך לחסרונות של ניתוח בפתיחת בטן על כל הכרוך בכך... בהחלט דילמה שיהיה מקום לעסוק בה בבוא היום בהתאם למידת החומרה של הצניחה ולהעדפותיך כמובן. מפנה את תשומת ליבך למאמר שכתבתי עבור הארץ בנושא צניחת אברי האגן בנשים צעירות http://www.haaretz.co.il/news/health/1.2102265 בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

10/11/2014 | 22:58 | מאת: עינב

המאמר היה מעניין ומלמד והתאים לי מאד מבחינת האפיון והסימפטומים מאושרת לדעת שיש פתרונות זמניים מודה לך מאד על התשובה המהירה והמפורטת ותודה על הפורום הזה, שאתה מנהל ברצינות ובאכפתיות עינב

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן