מישהי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

06/11/2014 | 16:54 | מאת: תחושת צורך במתן שתן כל הזמן

שלום ד"ר, האם הגיוני שבעיה בהתכווצות שריר הדטרוזור (כך אובחן באורודינמיקה) תוביל לרגישות וכאב כשנוגעים בבטן תחתונה ובאיבר המין ולתחושה של צורך במתן שתן כל הזמן? יש לציין שלעיתים שאריות השתן הן 160 לעיתים 65 וגם 10. האם סימפטומים אלה מתאימים לאבחנה?

שלום לך, התכווצויות בלתי רצוניות של שריר השלפוחית (קרוי 'דטרוזור') עלולות לגרום לתחושת תכיפות ודחיפות במתן השתן. בעייה זו היא ביסודה של תסמונת השלפוחית הרגיזה. בד"כ התסמונת אינה כרוכה בכאב או ברגישות בבטן התחתונה ובפות. לעיתים תמונה דומה יכולה לנבוע מבעייה עצבית אז אנו מכנים אותה 'שלפוחית נוירוגנית'. במקרים אלה בנוסף על תסמיני התכיפות והדחיפות יתכן גם כאב והפרעה בהתרוקנות כפי שרומזות שאריות השתן שציינת. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן