לידה אחרי קרע 3A

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/11/2014 | 23:38 | מאת: הדס

שלום ד"ר פיינר, לפני כ 8 חודשים נאלצתי ללדת תינוקת ללא דופק, בעקבות מקרה של IUFD, בשבוע ה 41 להריון. היות והתינוקת לא הייתה פעילה בלידה, ואני (בגלל הנסיבות) ילדתי בשכיבה על הגב ועם אפידורל, היא לא הסתובבה בתעלה לפני שליבה נדם, נשארה במצג טרנסברסאלי, ולאחר מאמצים מרובים יצאה בעזרת ואקום, ונגרם לי קרע בלידה. הקרע מוגדר כדרגה 3A. אני חייבת לציין שההחלמה (הפיזית כמובן) הייתה בסדר גמור, ואינני סובלת מבריחת שתן, גזים, או צואה. כעת עוברת סדרת בדיקות אובייקטיביות להערכת מצב הספינקטר האנאלי לקראת הלידה הבאה. בבדיקת הספינקטר אצל פרוטוקולוג נאמר לי ש"תפרו אותי טוב" ושאני "מחלימה יפה". בא"ס רצפת האגן נכתב כי "ישנו חסר בEAS של 36 מעלות עובי מלא בשעה 10-11" וכן "קרע לבטור מימין" בבדיקת מנומטריה נכתב "לחץ בסיסי מופחת, לחץ יזום תקין, RAIR תקין" בעוד כשבועיים אעבור גם בדיקת TRUS. השאלה היא האם לאור תוצאות המנומטריה (אני מבינה כי לחץ בסיסי מופחת משמעו פגיעה בסוגר) ניתן כבר להסיק כי פניי מועדות לניתוח קיסרי אלקטיבי? האם עדיין יש סיכוי ללידה ואגינאלית? אציין כי כעת אני שוב בהריון. אם אכן אגיע למעמד של לידה תקינה, במועד.... יהא זה בהפרש של כשנה מאז הלידה הקשה ההיא. האם עצם העובדה שעברה שנה משפיעה על ההחלטה (בבחינת העובדה שלא עבר מספיק זמן להחלמה)? כמובן שישנו מרכיב נפשי גדול מאוד בהחלטה. אני מאוד מפחדת מלידה ואגינאלית, מצד שני אני מאוד רוצה חוויה מתקנת. אודה לדעתך.

הדס שלום, ראשית צר לי על אובדנך. אכן לאור חסר בשלמות הסוגר החיצוני כפי שמתבטא בעל-קול וטונוס מופחת במנומטריה לא הייתי מאתגר את הסוגר בלידה וגינלית נוספת, ללא תלות בזמן שעבר. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

03/11/2014 | 17:03 | מאת: הדס

ד"ר פיינר תודה על המענה. הדס.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן