שאלה דחופה- סעיף בשתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

08/10/2014 | 14:46 | מאת: שני

היי, לאחר לידה נמצא אצליlump בהתחלה חשבו שיש לי סעיף בשתן urethral diveriticulum אבל לא הגיעו להחלטה חד משמעית היורודינמיק הראה שיש יותר סיכוי שזה ציסטה וmri רמז יותר על סעיף כעת רוצים לשלוח אותי לבדיקה תחת הרדמה וישר לאחר הבדיקה לנתח אם זה אכן ציסטה האם יש עוד בדיקה שאפשר לעשות לפני שאני עושה הליך של הרדמה וניתוח לאחריו? האם ככ קשה לזהות את ההבדלים בין ציסטה וסעיף? ומה הבדיקה הכי נכונה לעשות כעת? בברכה ובתודה

שני שלום, לעיתים קשה להבדיל בין סעיף (דיברטיקולום) שופכתי לבין ציסטה פרא-אורטראלית על אף שאמור להיות הבדל מבחינת המופע הקליני (קיימים סימפטומים אופייניים וכן ממצאים אופייניים בבדיקה גופנית). MRI נחשב בדיקת הבחירה אך ציסטוסקופיה עשוייה להועיל כיוון שניתן לעיתים לראות בה את הפתח המחבר בין השופכה לבין חלל הדיברטיקולה. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

14/05/2020 | 22:50 | מאת: דנה

היי, אני במצב דומה מאוד, תוכלי לשתף מה עשית בסוף? תודה!!

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן